رییس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: پوکی استخوان یا استئوپروز بیماری است، که تراکم استخوان کم شده و به دنبال آن قدرت استخوان کم میشود
رییس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: پوکی استخوان یا استئوپروز بیماری است، که تراکم استخوان کم شده و به دنبال آن قدرت استخوان کم میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، فرشته بوستانی افزود: در این نوع بیماری استخوان شکننده شده و ممکن است با ضربه کوچکی دچار شکستگی شود،که افزایش سن، ژنتیک، تغذیه، کم تحرکی و مصرف طولانی مدت برای برخی داروها می تواند منجر به پوکی استخوان در افراد شود.
بوستانی با بیان اینکه کلسیم نقش بسیار مهمی در تراکم و استحکام استخوان دارد، گفت: ویتامین D برای جذب کلسیم از دستگاه گوارش و نظارت بر فعالیت آن در بدن مورد نیاز است.
رئیس گروه واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان، بیان کرد: لبنیات و ماهی و نور آفتاب به مدت ۱۵ دقیقه در روز بدون پوشش و کرم ضد آفتاب می تواند نیاز کلسیم و ویتامین D بدن را تامین کند. غذاهای کمی حاوی ویتامین Dهستند.
وی اضافه کرد: بعضی از مواد غذایی مثل شیر و نوشیدنی ها با ویتامین D غنی شدهاند که منبع مناسبی برای تامین این ویتامین می باشند، بنابراین استفاده از مکمل های ویتامین D و کلسیم نیز جهت پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان موثر خواهد بود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: لبنیات، سبزیجات با برگ تیره از منابع غذایی کلسیم می باشد. با رژیم غذایی مناسب، ورزش و فعالیت بدنی، ترک سیگار و الکل از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری کنید